Ik zat in de derde leerjaar van het VMBO en ik vond het zo lastig om te kiezen wat ik na deze school zou gaan doen. Ik had gekozen voor een richting omdat ik zeker wist dat ik de andere richtingen niet wilde doen. Maar ja ….wat dan?? Gelukkig kwam ik bij Charlotte terecht en samen met haar kwam ik tot een keuze en had ik een opleiding gevonden: ‘De Rooi Pannen’ in Eindhoven. De keuze was een… maar hoe word ik toegelaten was twee. De school die best wel wat eisen stelde en waarbij je een test moet maken en een intake-gesprek moet doen. Ik wilde zo graag naar deze school maar zag enorm op tegen het gesprek.  Toen gaf Charlotte aan dat ze met mij wel wilde oefenen voor dit gesprek en deze kans nam ik met beide handen aan. Het viel namelijk ontzettend tegen om een gesprek te voeren. Charlotte gaf me hele goede tips en praktische regels waardoor ik heel goed voorbereid naar Eindhoven ging. In plaats van, een zenuwachtig meisje wat maar amper iets durfde te zeggen, ging ik zelfverzekerd met een grote dosis zelfvertrouwen het gesprek aan. Het gesprek verliep zo goed dat ik al gelijk voelde dat het goed zat, ondanks dat ik de test niet zo goed gemaakt had. Mijn enige doel was nog het behalen van mijn diploma en dat heb ik gedaan! Nu ga ik sinds een paar weken met veel plezier naar ‘De Rooi Pannen’….Dankjewel Charlotte voor je support!! (Jij weet hoe ik er een paar maanden geleden voor stond )  FREDERIQUE (16 jaar) 

 

 

Begin het schooljaar van 2016/2017 kwam ik erachter dat ik mijn mbo-studie (manager retail) niet leuk vond. Na een aantal gesprekken met school en mijn ouders heb ik besloten om te stoppen met de opleiding, aangezien ik twijfelde tussen de twee opleidingen: beveiliging en sport en bewegen. Omdat ik het echt niet wist welke keuze ik moest maken hebben mijn ouders mij naar Charlotte gestuurd. Ik was er eerst erg negatief over ,omdat ik dacht dat je eerst een studiekeuzetest moest maken en dat dan ging bespreken. Maar dat was niet zo ik heb in totaal zo’n 4 of 5 gesprekken gehad waar we uitgebreid hebben besproken wat de opleidingen inhielden en welke school ik het best kon kiezen. Uiteindelijk heb ik voor de opleiding sport en bewegen gekozen op ROC de Leijgraaf in Veghel. Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin en wil daarvoor Charlotte Hopmans speciaal bedanken want zonder jou had ik waarschijnlijk weer de verkeerde opleiding gekozen.    FRANS

 

 

 

Mijn middelbare school carrière begon in de brugklas op de havo. Maar helaas, na drie jaar hard mijn best te hebben gedaan, kon ik het niveau niet meer aan en besloot ik naar de mavo te gaan.  Door deze onverwachte overstap moest ik in een keer een keuze maken, dat vond ik heel lastig!  Maar toen kwam ik bij Charlotte terecht! We spraken om de week af en dan duurde het gesprek een uurtje. Je kreeg eerst een boekje met allerlei opdrachten die over jezelf gingen zoals: wat vindt ik nou leuk en wat niet? En wat zijn mijn kwaliteiten? Wat vinden mensen in je sociale omgeving wat je goed kan en wat niet? We hebben alle opleidingen bekeken en zijn een voor een af gaan strepen, toen steeds selecties gemaakt tot we er een over hadden. Charlotte heeft me super goed geholpen met het maken van de keuze en ontdekken waar mijn interesses lagen.Uiteindelijk is het gelukt en kwam ik bij  het Sint-Lucas terecht. Ik zit nu in het eerste jaar van het Sint Lucas in Eindhoven en heb het erg naar me zin.
Bedankt voor alles Charlotte.    NIEK (17 jaar)

 

 

Ik kwam ongeveer een 1,5 jaar geleden erachter dat ik de opleiding die ik toen volgde niet was wat ik echt wilde. Ook het niveau van de opleiding sloot niet aan op mijn vorige opleiding, zodat het voor mij te zwaar was om deze voort te zetten. Wat dan?? Ik wist echt niet wat ik wilde en ik had niet veel tijd om een beslissing te nemen. Gelukkig kregen wij van kennissen het telefoonnummer van Charlotte (KiezCoaching). Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar en samen zijn we gaan uitzoeken wat nou echt bij me past. Je moet het zelf doen, maar Charlotte geeft je allerlei tips en advies zodat er een keuze gemaakt kan worden. We kwamen er vrij snel achter en na de 3de sessie waren er al een paar opties met wat ik zou kunnen gaan doen. Omdat ik vrij laat tot mijn keuze kwam heeft Charlotte mij ook nog geholpen de juiste weg te kiezen en de kans voor mij, om me nog aan te melden bij deze school, mogelijk gemaakt.Ik ben heel blij dat ik deze keuze gemaakt heb.  Ik ben nu bezig met een opleiding die ik met succes ga afronden. Dankjewel Charlotte…zonder jou was dit een stuk lastiger geweest.    JORDY (18 jaar)